Menü Bezárás

DPF szűrő tisztítás házilag

DPF szűrő tisztítás házilag

Manapság nagyon divatos, hogy mindennel kapcsolatban találunk DIY (do it yourself) megoldásokat (már VIR szemüveget is lehet otthon készíteni). Itthon különösen kedveltek ezek a házi praktikák. A legtöbben bólogatva mondanák erre, hogy „Mert ingyen van”. Valóban. Szinte már hivatásszerűen űzzük a spórolást. Ne legyünk azonban ennyire anyagiasak. Kreatívak is vagyunk – főleg, ha ezáltal pénzt takaríthatunk meg…

Lássuk, hogy is néz ki a DPF szűrő tisztítás házilag.

DPF szűrő tisztítás házilag

Lehetséges? ”Házi kéményseprés”?

A koromcsapda tisztítására helyénvalóbb szóhasználat az égetés (a csapdába szorult korom elég, ahogy a szemét a szemétégetőben). Ennek a folyamatát nevezik regenerálásnak. Figyeljünk a helyes autóvezetési stílusra és a körülményekre, különben többet árthatunk, mint azt gondolnánk – és lecsúszunk a spórolási verseny dobogós fokairól is.
Mit tehetünk azért, hogy a DPF szűrő tisztítás házilag történjen? Van egy jó hír és egy rossz hírünk ezzel kapcsolatban. A jó hír az, hogy tehetünk, a rossz az egészben viszont az, hogy tennünk is kell (a muszáj pedig nagyúr és nem szívesen hódolunk be neki, még akkor se, ha fizet).

DPF szűrő tisztítás házilag

Úton-útfélen… mert csak így megy.

A DPF szűrő tisztítás házilag merőben másképp történik, mint más „csináld magad” módszer esetén. A folyamatot ugyanis nem otthon kell elvégeznünk, hanem meg kell járatnunk a kocsit, amit célszerű egybekötni egy hosszas kirándulással vagy épp rokonlátogatással. A koromcsapdában felfogott szennyeződés ugyanis csak úgy ég el, ha legalább 30 percig magas fordulatszámon (2000 felett) fut az autó, amire nem alkalmas a városi dugóban álldogálás és nyögvenyelős közlekedés.

Tartsunk azonban szem előtt valamit (különösen, ha nagy városban élünk és általában csak zötykölődünk a kocsival). A folyamatot (a vidéki kiruccanást) havonta célszerű ismételni, hogy a szűrő rendszeresen felfrissüljön. Így a részecskeszűrő később dugul el, az autó fogyasztása normális marad és a szervizt is később kell meglátogatnunk azzal a problémával, hogy teljesen eldugult a szűrő – és még a nagyi is örülni fog, ha rendszeresen meglátogatjuk.

A DPF szűrő tisztítás házilag tehát főképp idő- és útiterv készítést jelent. Mindegyik hónapban kiválasztunk egy hétvégét, ahova beírjuk magunknak: „Pucolás!” vagy „Irány a vidék!”

Ha ez nem oldotta meg a problémát, akkor keressen bizalommal és visszaállítjuk a DPF szűrő gyári állapotát! Kapcsolat

Call Now Button